Over dit artikel

Versnellingssensor geDIPt

Versnellingssensor geDIPt
Tegenwoordig is er een ongelooflijke hoeveelheid chips voor de meest uiteenlopende toepassingen op de markt, die gewoonweg uitnodigen tot experimenteren. Bij sommige van die componenten beginnen de problemen echter al bij het solderen. Bij IC’s waarvan de contactvlakjes aan de onderkant van de behuizing zitten (LGA-behuizing), kan men zonder professioneel soldeergereedschap niet veel beginnen. Dit project biedt een oplossing voor de versnellingssensor MMA7455/7456 van Freescale.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list
Onderdelenlijst
Weerstanden (SMD 0603):
R1 = 100 Ohm
R2,R3 = 2k2
R4,R5 = 4k7
Condensatoren:
C1,C2 = 100 n (16 V, SMD 0603)
C3,C4 = 1 µ (16 V tantaalelco, SMC-A)
Halfgeleiders:
IC1 = MMA7455LR1 (LGA 14)
T1T4 = BSS138 (SOT-23)
D1 = BZV55-C3V0, 115 (SOC-80C)
Diversen:
K1,K2 = 4-pens header
Reacties worden ingeladen...