Over dit artikel

Driewegklep-monitor

Driewegklep-monitor
In de meeste huizen staat tegenwoordig een zogenaamde combiketel die zorgt voor de verwarming in huis middels de aangesloten radiatoren, maar ook het warme (hete) water voor keuken en badkamer levert. Wanneer een warmwaterkraan wordt opengedraaid, stuurt een driewegklep heet water vanuit het normale verwarmingscircuit naar de warmtewisselaar/boiler. Het gebeurt nogal eens dat deze klep gaat lekken tijdens de normale verwarming, met als gevolg dat ook water met een lagere temperatuur naar de boiler wordt gestuurd en daardoor wordt het boilerwater afgekoeld.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list
Onderdelenlijst
Weerstanden:
R1,R2 = 1 k
R3,R5 = NTC 10 k
R4 = 1 M
P1 = instelpotmeter 10 k, staand
Condensatoren:
C1 = 4µ7/25 V radiaal
C2 = 10 µ/25 V radiaal
C3,C4 = 100 n
Halfgeleiders:
T1 = BC547B
IC1 = 78L05ACZ
IC2 = TLC271CP
Diversen:
BZ1 = actieve buzzer (met ingebouwde oscillator), bijv. Kingstate KPEG-200A
K1 = voedingsconnector voor printmontage, bijv. DCJ0202
Print 130140-1
Reacties worden ingeladen...