Over dit artikel

Vogelwaterverwarmer

Met een 2N3055

Vogelwaterverwarmer
Veel mensen voeden in de winter de vogels in hun tuin met zaden, pinda's en vetballen. Vaak vergeet men echter dat de beestjes ook water nodig hebben. En wanneer het gaat vriezen, dan valt er niks meer te drinken voor ze. Dat kan worden opgelost met een elektronisch verwarmd drinkbakje, zodat onze gevederde vrienden ook bij temperaturen onder nul graden nog een slokje water kunnen nemen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list
Onderdelenlijst
Weerstanden:
R1 = 12 k
R2 = 10 k
R4 = 3k3
R3,R6 = 1 k
R7 = 2k2
R5 = NTC 4k7
P1 = instelpotmeter 4k7
Halfgeleiders:
D1 = zenerdiode 3,9 V/1 W
D2 = LED rood, 5 mm
D3 = LED oranje, 5 mm
T1 = BC547B
T2 = 2N3055 (TO3-behuizing)
IC1 = LM393N
Diversen:
K1 = 2-polige printkroonsteen
K2 = 3-polige printkroonsteen
Print nr. 130256-1
Reacties worden ingeladen...