Jens Nickel
Over dit artikel

UART-module

Uitwisselbare periferiepoorten met de 'ECC'

UART-module
Heel vaak hebben we voor eigen projecten een interface zoals RS232, USB of Bluetooth nodig. Als we kleine, kant-en-klare interface-modules gebruiken, besparen we ontwikkeltijd en blijft het project flexibel. De uitwisselbaarheid van de modules wordt gegarandeerd door een gestandaardiseerde connector die de UART-signalen doorgeeft. In dit artikel stellen we een specificatie voor en laten we een eerste module voor robuuste RS485-communicatie zien. In de toekomst zullen we nog meer modules publiceren.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list
Onderdelenlijst
Weerstanden (SMD 0805, 125 mW):
R1,R2 = 10 k, 5 %
R3 = 120 Ohm, 5 %
R4 = 1k5, 5 %
Condensator (SMD 0805):
C1 = 1 µ/10 V, 10 %, X7R
Halfgeleiders:
D1 = low-current-LED groen, 3 mm, met aansluitdraden
IC1 = LT1785CS8#PBF (SO-8)
Diversen:
K1 = 2x5 pens pinheader, steek 2,54 mm
K2 = 3-voudige printkroonsteen, steek 5,08 mm
JP1 = 2-pens pinheader + jumper, steek 2,54 mm
print nr. 130155-1
of compleet opgebouwde print nr. 130155-91
Reacties worden ingeladen...