Over dit artikel

Instelbare precisie-gelijkstroombron

Met geïntegreerde hoogohmige voltmeter

LABSPROJECT
Gebaseerd op een LABS project | January 2013 | Hier te vinden
Instelbare precisie-gelijkstroombron
Op school leerden we dat een instelbare stroombron bestaat uit een spanningsbron met een variabele weerstand eraan, waar je de wet van Ohm op moest toepassen. Dit project gaat echter veel verder dan simpelweg I = U/R. U krijgt de nauwkeurigheid en veelzijdigheid van een topklasse-instrument, maar tegen een zeer betaalbare prijs. Het laagste bereik is 10 nanoampère.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Producten
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Reacties worden ingeladen...