Elektor Team
Over dit artikel

Optisch Theremin-orgel met myDAQ & LabVIEW

Optisch Theremin-orgel met myDAQ & LabVIEW
LabVIEW en myDAQ van National Instruments zijn producten die we meestal associëren met professionele meet- en besturingstoepassingen. Maar nu gaan we ze eens Elektoriseren! We gaan ze inzetten voor een speelse toepassing. In de afgelopen 100 jaar is de oscillator die het hart van de Theremin vormt op veel verschillende manieren geïmplementeerd, met technologieën die variëren van buizen tot DSP’s. In dit project sluiten we zo’n oscillator aan op twee producten van National Instruments (NI): een myDAQ-unit voor de hardware en LabVIEW voor het besturen.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list
Onderdelenlijst
Weerstanden:
R1,R2 = 10 k
P1,P2 = 10 k instelpotmeter
Condensatoren:
C1,C3 = 1 n
C2,C4 = 100 n
C5,C6 = 100 µ/25 V, radiaal
Halfgeleiders:
IC1 = LM358N
Diversen:
K1 = 2 x 10-polige haakse header, steek 3,81 mm
K2,K3 = 2-polige printkroonsteen, steek 5 mm
Print nr. 130550-1
Reacties worden ingeladen...