Over dit artikel

Nauwkeuriger RTC voor uw klok

upgrade voor de wekker met drievoudige weergave

Nauwkeuriger RTC voor uw klok
Niets is zo ergerlijk als een klok die niet gelijkloopt. Een wekker mag dan nog zo goed en optisch aantrekkelijk of mechanisch hip zijn, als hij te vroeg of te laat wekt en u hem elke maand gelijk moet zetten, dan doet hij niet waar hij voor bedoeld is. Elektronische klokken zijn veelal uitgerust met een DS1302 RTC-chip of een equivalent daarvan. Die kunt u vervangen door het break-out-board (BoB) dat we in dit artikel presenteren.
Dit artikel kan alleen worden gedownload door geregistreerde gebruikers.
Login | Registreer nu!
Hyperlinks
Gerber bestand

De PCB bij dit artikel is als Gerber file beschikbaar gesteld. Elektor Members kunnen exclusief deze files gratis downloaden en gebruiken om de PCB zelf af te drukken met geschikte apparatuur óf de Gerber te laten drukken via een dienstverlener.

Elektor kan u bijvoorbeeld de PCB Service van onze partner Eurocircuits van harte aanbevelen. Deze dienst van Eurocircuits maakt gebruik van dezelfde productieprocessen die wij ook zelf gebruiken voor onze serie-productie.

Componenten
Download de BOM lijst
De BOM (Bill of Materials) lijst van Elektor is de meeste complete lijst met benodigdheden voor alle Elektor LABS projecten. Deze lijst is completer dan wat we kunnen publiceren in ons magazine en is geupdate met alle nieuwste componenten. Als lezer kunt u deze lijst hier downloaden.

Meer weten over onze BOM lijst? Lees het BOM lijst artikel voor alle informatie.
Component list

Onderdelenlijst

Condensatoren:

C1 = 100 n, SMD 0603

 

Halfgeleiders:

IC1 = DS1302, SOIC8

X1 = ASH7KW, 32.768 Hz, SMD

 

Diversen:

2 x 4-pol. pinheader, raster 1/10", zie tekst

print 180620-1 v1.2

Reacties worden ingeladen...