Jan Buiting

(Antieke) elektronica: die wat spaart, heeft wat!

25 februari 2016, 11:41
Kijk daar eens, is dat soms een Atari ST?
Kijk daar eens, is dat soms een Atari ST?
In een eerder nieuwsbericht schreef ik over de moeite die wij Nederlanders doen om allerlei elektronische apparaten te laten repareren, zelfs in Repair Cafés. Nu lijkt het er op dat ook de Amerikanen berouw beginnen te krijgen van hun weggooimentaliteit. Fantastisch!

Er waren meer dan elf volgeladen tractor-aanhangwagens nodig om tussen de 80.000 en 100.000 kilogram elektronisch afval op te ruimen dat onlangs tijdens een elektronica-recycling-evenement in de Verenigde Staten op de Carlisle Fairgrounds in Cumberland County, Pennsylvania, werd ingeleverd.

Dit evenement was het resultaat van een afspraak tussen de provincie en de in Illinois gevestigde Vintage Tech Recyclers over het gratis verzamelen, verpakken, transporteren en recyclen van elektronica. De spullen werden door de Kuusakoski recycling-groep verzameld en verwerkt.
 
De foto’s van de stapels e-afval die ik van Vintage Tech kreeg, laten zien dat deze worden gedomineerd door enorme beeldbuis-tv’s (waarvan sommige zelfs in houten kasten) en deskjet-achtige printers waarvan ik zeker ben dat de eigenaren blij waren er van af te zijn. In 2016 worden er door Vintage Tech Recyclers nog twee verzamelevenementen voor e-afval georganiseerd. Een in het voorjaar en een in de herfst. Prima actie! 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items