"Muziek begint hier"

23 februari 2016, 18:06
Analoog trekt aandacht!
Analoog trekt aandacht!
"Muziek begint hier" is de slogan van de NAMM-beurs die wordt georganiseerd door de National Association of Music Merchants, de internationale brancheorganisatie van fabrikanten van muziekproducten. Op deze belangrijke Amerikaanse handelsbeurs, die aan het begin van het jaar wordt gehouden, worden nieuwe producten gepresenteerd die meestal een paar maanden later in de winkels zullen liggen. 
Het gaat hierbij over het in- en verkopen van muziekinstrumenten. In tegenstelling tot de Musikmesse in Frankfurt is deze Californische beurs alleen toegankelijk voor fabrikanten, winkeliers en hun genodigden.
Het is paradoxaal dat in deze wereld waar digitale technieken overal aanwezig zijn (zelfs in de synthesizer die hieronder wordt getoond) het woord dat in de een of andere vorm het meest wordt gebruikt het woord 'analoog' is. In 2016 verstaat men in de muziekbranche onder analoog de klank van de eerste synthesizers uit de jaren 1960 en 1970 die werden gemaakt met met oscillatoren, filters, versterkers en die volledig spanningsgestuurd waren! 
Neem bijvoorbeeld de ster van de beurs in 2016, de Minilogue van Korg
Het begint al met de naam van deze analoge polyfone synthesizer (met vier stemmen, maar niet multitimbraal): het 'logue' uit de naam Minilogue roept iets van de analoge wereld op. En dat de wereld van de synthesizers is geobsedeerd door dit 'analoge' blijkt uit de aanwezigheid van een merkwaardig gadget op het instrument: een klein display voor golfvormen. 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items