110 GHz spectrumanalyser in zakformaat

29 maart 2017, 19:19
110 GHz spectrumanalyser  in zakformaat
110 GHz spectrumanalyser in zakformaat
Er was eens een tijd, nog niet zo heel lang geleden, dat spectrumanalysers grote, zware apparaten waren, die je op een karretje moest verplaatsen of die gemonteerd waren in een bestelwagen voor metingen in het veld. En het frequentiebereik kwam niet hoger dan 10 GHz bij de meest geavanceerde types. Nou, daar is wel iets aan veranderd! Vandaag de dag kunnen we een spectrumanalyser meenemen in onze broekzak, of we kunnen er een op een drone monteren en meten in de lucht. En bovendien loopt het frequentiebereik nu tot wel 110 GHz.

Ultra-portable, zo noemt Anritsu zijn familie van USB -gestuurde meetinstrumenten. De MS2760A is het jongste lid van deze familie, een apparaat dat spectrummetingen van 9 kHz tot 110 GHz kan doen met een dynamisch bereik van 100 dB tot 110 GHz. Het kan in één sweep het hele frequentiebereik scannen in maar 11 seconden. De resultaten worden weergegeven op een tablet.

“Denk eens aan alle millimetergolfsignalen die je kunt vinden!” roept signaaljager Luke, nadat hij en Becca een verborgen microgolfsignaal hebben ontdekt met een MS2760A op een commerciële drone. Cool Tool! Inderdaad.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items