2GB Raspberry Pi 4 in prijs verlaagd

4 maart 2020, 16:22

Overweegt u een 2GB Raspberry Pi 4 aan te schaffen? Dan is uw timing perfect. De prijs van het populaire 2GB-model is officieel verlaagd. Eben Upton, Chief Executive Raspberry Pi Trading, heeft afgelopen donderdag aangekondigd dat de prijs daalt van 45 naar 35 dollar. Het nieuws kwam net op tijd voor de achtste verjaardag van Raspberry Pi op 29 februari 2020.

“De prijsdaling van RAM-geheugen gedurende het afgelopen jaar heeft ons in staat gesteld om de prijs van de 2GB-versie van Raspberry Pi 4 tot 35 dollar te verlagen”, schreef Upton. “Met onmiddellijke ingang kunt u een volwaardige desktop-PC kopen voor dezelfde prijs als de Raspberry Pi 1 in 2012.”


Commerciële en industriële klanten kunnen nog steeds een 1GB Raspberry Pi 4 kopen voor de catalogusprijs. Maar het Raspberry Pi team verwacht dat “de meeste gebruikers zullen kiezen voor de variant met een groter geheugen”, aldus Upton. De prijs van de 4GB Raspberry Pi 4 blijft ongewijzigd. 2GB Raspberry Pi 4

De belangrijkste features van de Raspberry Pi 4

Elektor heeft in juni 2019 een eerste review van de Raspberry Pi 4 gepubliceerd. Dit model biedt een opwindende toename van de processorsnelheid, de hoeveelheid geheugen, multimediaprestaties en connectiviteit in vergelijking met de Raspberry Pi 3 B+, met behoud van achterwaartse compatibiliteit en met een vergelijkbaar stroomverbruik. Een selectie van de belangrijkste eigenschappen:
 

  • krachtige 64-bit quad-core processor;
  • ondersteuning voor twee displays bij resoluties tot 4K via een tweetal micro-HDMI-poorten;
  • hardware video-decodering tot 4Kp60;
  • maximaal 4GB RAM;
  • dual-band 2,4/5,0 GHz wireless LAN;
  • Bluetooth 5.0;
  • Gigabit Ethernet;
  • USB 3.0;
  • mogelijkheid van PoE (via een aparte PoE HAT add-on).

De dual-band wireless LAN en Bluetooth zijn modulair gecertificeerd. Dit betekent dat u het board in eindproducten kunt integreren met aanzienlijk gereduceerde conformiteitstesten, waardoor zowel de kosten als de time-to-market worden verbeterd.

Bestel een 2GB Raspberry Pi 4 en accessoires

Elektor heeft momenteel de 2GB Raspberry Pi 4 (en natuurlijk de andere modellen) alsmede handige accessoires in de aanbieding. Bezoek onze Raspberry Pi-pagina om ons grote assortiment producten te bekijken, waaronder:
 

Veel succes met uw toekomstige Raspberry Pi-projecten!

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items