3D-printer Anet A6: van filament veranderen tijdens het printen

3 oktober 2017, 10:27
Bicolour panda printed Anet A6 3D printer
Deze printer met maar één extrusiebuis
is niet ontworpen om objecten in twee
kleuren te printen. 
In het ElektorLab zijn we al een tijdje bezig de Anet A6 te testen, een goedkoop maar veelbelovend type 3D-printer. Een eerste voordeel van dit apparaat is zijn prijs. Als u denkt dat prijs en kwaliteit altijd rechtstreeks met elkaar verbonden zijn, zou de prijs u waarschijnlijk afschrikken.
Maar laten we die vooroordelen even aan de kant zetten: deze printer heeft een vrij goede reputatie. Er valt veel te leren van deze kit: hij is goed ontworpen en gemakkelijk samen te bouwen. De stevigheid van de robuuste behuizing geeft een goed gevoel.
Al sinds de eerste experimenten hebben we deze 3D-printer geadopteerd in het ElektorLab, vooral vanwege zijn flexibiliteit. Hier is een eerste poging om een object met twee kleuren te printen, waarbij we tijdens het drukproces van filament moesten veranderen, waar deze printer met maar één extrusiebuis niet voor is ontworpen. Dat blijkt gemakkelijk te doen dankzij een module (plug in) van de uitstekende software Cura.
 

Anet A6 3D-printer (bouwpakket) + 3x PLA-filament (1kg) + boek over 3D-printen voor €249,-
Aanbieding geldig t/m maandag 9 okt. Nu bestellen!


Omdat de elementen van de behuizing zijn gemaakt van een zwart reflecterend materiaal, hebben we ervoor gekozen om dit te filmen zonder de papieren beschermfolie van de onderdelen te verwijderen. Op die manier kan de kijker de details veel beter onderscheiden.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items