3D-Printer van fischertechnik

27 juli 2016, 19:49
3D-Printer van fischertechnik
3D-Printer van fischertechnik
Onder het motto „Build, plug and print“ brengt fischertechnik de eerste 3D-printer ter wereld die wordt opgebouwd met een constructiesysteem. Daarmee ontstaat voor het eerst de mogelijkheid om uit bouwelementen een eigen 3D-printer te bouwen. Verder is deze fischertechnik-bouwdoos voor veel fischertechnik-fans een aantrekkelijke aanvulling voor de bouwdozen van de ROBOTICS-lijn.

De bouwdoos met 890 onderdelen is vanaf augustus leverbaar voor € 699,95. Hij bevat op fischertechnik-onderdelen afgestemde componenten van de firma German RepRap GmbH, een gerenommeerde 3D-printer-specialist. Net als bij andere bouwdozen begeleidt een bouwbeschrijving de eigenaar stap voor stap bij het bouwen van een volledig werkende 3D-printer.

In tegenstelling tot andere bouwpakketten voor 3D-printers zijn in dit geval geen gereedschappen of soldeerwerk nodig bij de opbouw en de ingebruikname. Fischertechnik biedt ook begeleidende informatie, waarin naast de geschiedenis van de technologie van 3D-printen ook wetenswaardigheden over de componenten, het drukproces en vooral uitleg over de bestandsformaten voor de printdata. De software-bibliotheek bevat een groot aantal kant-en-klare printvoorbeelden. Met de software kunnen ook van het Internet gedownloade of zelf met een CAD-programma gemaakte STL -bestanden worden verwerkt in de fischertechnik-software 3D Print Control en in de zogenaamde Slicer worden omgezet in G-code die geschikt is om af te drukken.

De 3D-printer gebruikt goedkoop verbruiksmateriaal en is daardoor bijzonder geschikt voor beginners zonder voorkennis over het 3D-drukproces. In de complete set met 890 onderdelen bevinden zich vier stappenmotoren, drie minidruktoetsen, een verwarmde spuitkop met temperatuurbewaking, een stage met drukplaat en een schakelende netvoeding. De in de bouwdoos al meegeleverde printsoftware 3D Print Control (CD-ROM) is geschikt voor computers met de besturingssystemen Windows 7, 8 en 10 en speciaal afgestemd op de fischertechnik 3D-printer. Computergebruikers met een Linux- of OS X-besturingssysteem kunnen de fischertechnik 3D-printer gebruiken met de gratis software RepetierHost.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items