3D-printwedstrijd voor (en in) het internationale ruimtestation ISS

9 augustus 2016, 11:49
3D-printwedstrijd voor (en in) het internationale ruimtestation ISS
3D-printwedstrijd voor (en in) het internationale ruimtestation ISS
Het doel van de door Mouser gelanceerde ontwerpwedstrijd ISS Design Challenge is een voorwerp te bedenken dat nuttig is voor de astronauten van het ruimtestation en dat aan boord van het ISS in 3D kan worden geprint. Het winnende voorwerp moet een combinatie van mechanische en elektrische eigenschappen hebben. Het kan een dagelijks gebruiksvoorwerp zijn, een specifiek onderzoeksgereedschap of iets dat voor vrije tijd en ontspanning kan worden gebruikt. 
Aan u om te bedenken wat goed bruikbaar en/of leuk voor de astronauten zal zijn! 

Het ISS is uitgerust met een aanvullende productiefaciliteit, oftewel een door Made in Space gebouwde 3D-printer voor plastic materialen die bij gewichtloosheid kan functioneren. Zoals bij iedere 3D-printer zijn de omvang, de nauwkeurigheid en de aard van de printmaterialen beperkt. De speciale omstandigheden voor productie en gebruik aan boord van het station leggen beperkingen op aan het te printen voorwerp. Meer informatie hierover is te vinden in dit document

De uiterste inzenddatum voor de projecten is 7 oktober 2016. U hebt dus nog even de tijd om u te informeren, erover na te denken, voorwerpen te bedenken en daarvan het volgens u meest interessante in te zenden. 
Deze oproep is zowel gericht aan studenten als aan ingenieurs en fabrikanten. Als winnaar van de I.S.S. Challenge ontvangt u een 3D-printer, komt u in contact met Made In Space – gespecialiseerd in technologie voor productiemiddelen voor gebruik in de ruimte – en zult u bovendien de zeer zeldzame ervaring hebben om te zien hoe het door u bedachte voorwerp in het ISS wordt geprint. 

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items