6-cijferige Nixie-klok met GPS als bouwpakket

27 juli 2017, 08:00
Close-up van de fraai gegraveerde behuizing van acrylglas

Deze nieuwe versie van de Nauwkeurige Nixie-klok geeft op twee extra nixiebuizen de seconden weer. De klok wordt nu bestuurd door een PIC18F4420. Tussen de minuten en de seconden is een klein neonlampje toegevoegd. In het oorspronkelijke ontwerp werd gebruik gemaakt van buizen, die nu vrijwel niet meer verkrijgbaar zijn. In de nieuwe versie worden IN-12 nixiebuizen gebruikt die pen-compatibel zijn met andere ovale nixiebuizen zoals de ZM1100 en de CD56.

Omdat dit bovenaanzicht-nixiebuizen zijn hebben we voor het display een aparte printplaat gemaakt die loodrecht op een andere printplaat kan worden gemonteerd die de rest van de elektronica bevat. Zes tienvoudige box-headers met een steek van 2,54 mm zorgen voor de verbindingen tussen de twee prints. Als u een ander type nixiebuis wilt gebruiken dan kunt u op gaatjesprint eenvoudig uw eigen uitvoering maken.

Lees de complete beschrijving in het Elektor Magazine artikel, nu vanwege het succes van de kit als gratis download!

Kit met nixiebuizen en acrylglas behuizing

Een mooie gegraveerde behuizing van acrylglas** met koperen steunen en blauwe achtergrondverlichting is verkrijgbaar in de Elektor-shop, evenals de kit met alle onderdelen.
Vragen over dit projekt worden hier beantwoord.
 


* is een verbeterde versie van de  Nauwkeurige Nixie-klok uit Elektor Magazine (oktober 2014)
** Polymethylmethacrylaat (PMMA), ook bekend als Plexiglas, Acrylaat, Lucite of Perspex
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items