PIC
Elektor Team

8-bits PIC met analoge circuits

10 december 2013, 14:37
8-bits PIC met analoge circuits
8-bits PIC met analoge circuits

Microchip introduceert twee nieuwe 8-bits PIC microcontrollers (PIC16F527 en PIC16F570) waarin een PIC-MCU is gecombineerd met een dual opamp-module, een 8-bits ADC en twee high-speed comparatoren. Hiermee zijn deze nieuwe microcontrollers zeer geschikt voor toepassingen waarbij signaalaanpassing en versterking van analoge signalen nodig is, zoals rook- en koolmonoxide-melders en sensor-interfacemodules voor auto’s.

 

De nieuwe microcontrollers hebben een efficiënte 8-bits architectuur en beschikken over verschillende extra functies zoals een geïntegreerde brown-out-reset (BOR) die storingen in de voedingsspanning detecteert en vervolgens de MCU op een veilige manier reset om geheugencorruptie te voorkomen. Het nieuwe hardware-interruptsysteem biedt ontwikkelaars de mogelijkheid om complexere functies toe te voegen zonder dat daar extra software overhead voor is vereist. Verder beschikken de nieuwe microcontrollers over zelf-programmeerbaar flashgeheugen.

 

De PIC16F527 wordt geleverd in 20-pens PDIP, SOIC, SSOP en QFN-behuizingen en is op dit moment in grote aantallen leverbaar.  De PIC16F570 wordt geleverd in 28-pens PDIP, SOIC, SSOP en QFN-behuizingen en is vanaf juni 2013 in grote aantallen leverbaar. De microcontrollers worden ondersteund door het volledige gamma aan ontwikkeltools van Microchip.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items