ARM/Linux-computer voor 9 dollar

11 mei 2015, 00:01
ARM/Linux-computer voor 9 dollar
ARM/Linux-computer voor 9 dollar
Het Amerikaanse bedrijf Next Thing voert een succesvolle kickstartercampagne voor de C.H.I.P., een open-source computer op creditcardformaat (40 x 60 mm) met een Allwinner A13-compatibel SoC en Debian Linux. Het board kan voor ‘gewone’ computerdingen zoals tekstverwerking en games worden gebruikt, maar is ook geschikt als besturing voor maker-projecten. Voor aansluiting op draadloze netwerken is een RealTek Bluetooth/WiFi-chip ingebouwd.

Het Allwinner-SoC werkt met een kloksnelheid van 1 GHz en beschikt over een ARM Mali400 GPU met OpenGLES 2.0 en OpenVG 1.1. De C.H.I.P. heeft 512 Mbyte RAM en 4 GB NAND-flashgeheugen. Verder heeft het board een standaard formaat USB-aansluiting en een micro-USB-aansluiting met OTG. Ingebouwde voedingsregelcircuits maken het mogelijk om de C.H.I.P. direct uit een LiPo-accu te voeden. De aansluitingen met de buitenwereld bestaan uit onder andere 8 digitale GPIO’s, een PWM-pen, SPI, TWI, UART, MIPI-CSI, Parallel-LCD-uitgang en ingangen voor een aanraakscherm. Voor mobiel gebruik kan het board in een behuizing worden geplaatst die beschikt over een 4,3-inch aanraakscherm, een volledig QWERTY-toetsenbord en een 3.000-mAh-accu. De standaard video-uitgang van de C.H.I.P. is composiet-video, maar via adapters is uitbreiding naar VGA en HDMI mogelijk.

De kickstartercampagne, die loopt tot 6 juni 2015, heeft inmiddels al bijna drie keer het streefbedrag van US$ 50.000 opgeleverd.  

gerelateerde items