Harry Baggen

Nieuw Elektor-boek: 50 mini microcontroller projecten

9 juli 2014, 08:22
Nieuw Elektor-boek: 50 mini microcontroller projecten
Nieuw Elektor-boek: 50 mini microcontroller projecten

Wie enigszins bekend is met moderne microcontrollersystemen als Arduino, kent ongetwijfeld ook de nadelen van dit soort boards. Ze zijn te duur om voor elk project een aparte kaart aan te schaffen en zijn bovendien nogal fors van formaat. Veel kleine microcontroller-schakelingen kunnen eenvoudig worden gerealiseerd met een ATtiny microcontroller van Atmel. Het aardige van deze kleine controller is dat de schijn bedriegt. Het lijkt een klein IC met een beperkt toepassingsgebied, maar het biedt een verbazingwekkend scala aan (speelse) mogelijkheden.

Het nieuwe Elektor-boek "50 mini microcontroller projecten" van Willem van Dreumel beschrijft de enorme veelzijdigheid van de ATtiny microcontroller aan de hand van ongeveer vijftig leuke elektronicaprojecten, speciaal gericht op de beginner. De meeste ontwerpen zijn volledig uitgewerkt, enkele worden meer als ontwerpidee gepresenteerd. De toepassingen zijn zeer gevarieerd, van zonnevolger tot hellingsindicator. Dit boek is beslist geen theorieboek, het is heel praktisch opgezet en zal worden gelezen met de soldeerbout in de hand.

Voor het programmeren van de ATtiny wordt gebruik gemaakt van een Arduino-board. Als de Arduino ingesteld word als programmer, kunnen de meeste Arduino-sketches worden overgezet naar de ATtiny. We wensen u veel plezier met het nabouwen van de schakelingen.

Het boek "50 mini microcontroller projecten" kost normaal € 22,50.
Als introductie-aanbieding kunt dit boek nu tijdelijk bestellen voor slechts € 17,50.

Bundelvoordeel: Bestel dit boek samen met een Arduino Uno en ontvang op dit pakket nog eens 10% extra korting: samen i.p.v. € 45,00 voor slechts € 40,50!

Meer info en bestellen

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items