De Raspberry Pi is een goedkope minicomputer met enorm veel mogelijkheden. U kunt hem gebruiken voor het meten van temperatuur en licht tot het sturen van zonwering. De nieuwe Elektor-DVD "Leren werken met Raspberry Pi" bevat een ruim vier uur durende video-workshop waarin dieper wordt ingegaan op de vele mogelijkheden van deze  veelzijdige computer.

De workshop start met uitleg over de algemene opbouw van het Raspberry Pi platform, inleiding tot de hardware, software en mogelijkheden van dit platform. Daarna wordt begonnen met het inlezen van een SPI-temperatuursensor en een I2C-lichtsensor. De ingelezen waarden worden gevisualiseerd op leds. Om deze data ook te zien op een laptop, pda of smartphone, wordt deze data in een database geplaatst en via een website gepubliceerd. Deze database draait op de Raspberry Pi, zodat er geen extra server en/of computer nodig is. Ook de website die deze data toont, draait op de Raspberry Pi, zodat men een eigen home-sensor-device krijgt. Verder wordt er een script gemaakt dat elke minuut de temperatuur volgt en een e-mail verstuurt zodra de temperatuur te hoog is. Daarna wordt een vpn-server op de Raspberry Pi gerealiseerd. Deze zorgt er voor dat de data niet door derden kan worden onderschept.

Deze video-DVD kunt u op uw TV bekijken via een DVD- of BluRay-speler, hiervoor is geen computer nodig. Voor het uitvoeren van de oefeningen en bekijken of afdrukken van de PDF’s is wel een computer nodig.

Tijdelijk ontvangt u 20% korting op deze DVD. In plaats van € 29,95 betaalt u nu slechts € 23,96. Bovendien betalen Elektor Gold- en Green-leden tevens t/m 21 april geen verzendkosten.
Meer info en bestellen