Tibo, een robot zonder microcontroller!

3 juni 2015, 00:10
Tibo, een robot zonder microcontroller!
Tibo, een robot zonder microcontroller!
Wie dacht dat een robot altijd voorzien moet zijn van een heleboel digitale intelligentie in de vorm van een processor en geheugen, die moet maar eens een blik werpen op Tibo. Deze werkt compleet analoog. De kleine robot die bestaat uit twee printen met twee aandrijfmotoren maakt gebruik van slechts twee operationele versterkers voor zijn kunstmatige intelligentie.

Het leuke van Tibo is dat je niks hoeft te programmeren. Het is echter wel mogelijk om allerlei eigenschappen en het gedrag van Tibo te veranderen door componenten aan te passen. Daartoe zijn in het bouwpakket van Tibo een heleboel onderdelen aanwezig die in voetjes op de bovenste print van Tibo kunnen worden gestoken. Met behulp van een aantal LED's, IR-LED's en fototransistoren kan Tibo zijn omgeving "zien" en een lijn volgen.

Tibo is verkrijgbaar als bouwpakket. De opbouw is vrij eenvoudig, u hebt alleen een soldeerbout en enkele schroevendraaiers nodig (enige soldeerervaring is wel vereist).
Het Tibo-bouwpakket is verkrijgbaar in de Elektor-shop voor € 89,95 (plus verzendkosten). Elektor-leden ontvangen 10% korting en betalen slechts € 80,96 (plus verzendkosten).
gerelateerde items