X-Y-printer voor printplaat-prototypes

11 februari 2015, 23:00
X-Y-printer voor printplaat-prototypes
X-Y-printer voor printplaat-prototypes

De Voltera V-One is een multifunctionele X-Y-printer voor het eenvoudig en snel vervaardigen van printplaat-prototypes. De printer heeft verwisselbare printkoppen waarmee met afwisselend isolerende en geleidende inkt dubbellaags printspoorpatronen op een fiberglas drager kunnen worden aangebracht. Het apparaat beschikt ook over een soldeerpasta-dispenser en een reflow-verwarming waarmee bijvoorbeeld fabrieksmatig geproduceerde proefprints van onderdelen kunnen worden voorzien.

Het maximale printoppervlak van de V-One heeft afmetingen van 138 x 102 mm. De printer zelf heeft afmetingen van 390 x 257 x 207 mm en weegt ongeveer zeven kilogram. Het apparaat wordt met een USB-kabel op de computer (Windows, Mac of Linux) aangesloten en accepteert printplaatbestanden van CAD-software zoals EAGLE, Altium, Upverter en KiCad.
De printer wordt geleverd met een inktpatroon met geleidende inkt, een inktpatroon met isolerende inkt, soldeerpasta, soldeerdraad, kale prints met verschillende afmetingen, een proefverpakking voorgeboorde shield-prints voor Arduino Uno en Arduino Mega, en alle benodigde kabels en software.

De ontwikkeling van de Voltera V-One wordt gefinancierd met een Kickstarter-project. De eerste leveringen worden in september 2015 verwacht en de prijs van het apparaat zal ongeveer US$ 1.800,00 bedragen.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items