Embedded development is een veelbesproken onderwerp voor zowel professionele ingenieurs als elektronicamakers. Daarom besteden we in maart en april 2022 aandacht aan dit onderwerp. Naast de artikelen in het huidige nummer van Elektor zullen onze ingenieurs en redacteuren een embedded-gericht E-Zine uitgeven, evenals een informatief webinar over PlatformIO, een open-source, platformonafhankelijke IDE voor embedded ontwikkelaars. Bezoek onze Embedded Development pagina voor meer details en links naar relevante bronnen.
 

Webpagina over Embedded Development

De Elektor-pagina "Focus op Embedded Development" is een handige bron voor iedereen die geïnteresseerd is in embedded systemen, ontwikkeling en ontwerp. Naast informatie over de uitgave van maart/april 2022 vindt u hier ook informatie over het komende webinar, en links naar interessante artikelen en producten.

 
Embedded NL 1.jpg

De in de uitgave van maart/april vermelde artikelen zijn gericht op embedded systemen: What's New in Embedded Development: Rust and Keeping IoT Deployments Updated; Build Your Own RISC-V Controller; Understanding the Neurons in Neural Networks (Part 4): Embedded Neuronen; Monitor en Debug over de Lucht: Een oplossing voor Arduino, ESP32 en co.; en meer.

Webinar: Development with Visual Studio Code and Platform IO

Ben je geïnteresseerd in het schrijven van programma's voor embedded ontwerpen? Tijdens een webinar op 14 april 2022 introduceren Elektor Lab-ingenieur Mathias Claussen en hoofdredacteur Jens Nickel PlatformIO, een handige open-source, cross-platform IDE voor het ontwerpen van en samenwerken met andere embedded ontwikkelaars. Mathias en Jens vertellen over hun ervaringen met het platform en beantwoorden je vragen. Registreer vandaag!

 
Banner Webinar Embedded 1600x931.jpg

Geplande onderwerpen

Het redactieteam van Elektor werkt al aan nieuwe artikelen, video's en webinars voor de rest van 2022. Bekijk hier de thema's die we de komende weken en maanden zullen behandelen.
 
  • Mei/juni: Internet of Things, met ook info over de komende embedded world show in Nürnberg, Duitsland.
  • Juli/augustus: Test en metingen
  • September/oktober: Draadloze toepassingen
  • November/december: Productie van Electronica en Componenten, met ook info over de komende electronica beurs in München, Duitsland.

Blijf op de hoogte en kijk regelmatig op elektormagazine.nl!