Heb je de webinar op 2 mei 2024 gemist? Bekijk het nu en ontdek hoe Arduino en industriële besturing perfect samengaan met Arduino Opta PLC's! De video hieronder geeft een overzicht van de Arduino Opta serie, met de nadruk op de rol ervan in industriële toepassingen. De bedoeling van Arduino is om hun beroemde gebruiksvriendelijke benadering naar de PLC-markt te brengen. De Opta PLC's zijn ontworpen voor Industrie 4.0, met industriële IoT-mogelijkheden, UL-, CE- en FCC-certificeringen en robuuste hardwarespecificaties.
Inschrijven
Schrijf u in voor tag alert e-mails over Arduino!

De webinar gaat in op de technische aspecten van de Opta PLC's, waaronder de krachtige STM32H7 microcontroller, in- en uitgangen en andere functies. Francesca bespreekt de drie varianten van de Opta PLC's, met functies als Ethernet poorten, Modbus RTU, Wi-Fi en Bluetooth connectiviteit. Deze functies maken een reeks toepassingen mogelijk van eenvoudige tot complexe industriële taken en ondersteunen zowel TCP/IP als fieldbus protocollen.

Vervolgens laat de video het gemak zien van het programmeren van de Opta PLC's met behulp van de bekende Arduino IDE en de PLC IDE. Francesca laat zien hoe de PLC's geprogrammeerd kunnen worden met Arduino taal, gebruikmakend van bestaande bibliotheken en open-source bronnen. De integratie met Arduino Cloud maakt bediening op afstand, bewaking en gegevensvisualisatie via gebruiksvriendelijke dashboards mogelijk.

Tot slot toont de video de aankomende uitbreidingsmodules voor de Opta PLC's, ontworpen om de input/output mogelijkheden van het systeem uit te breiden, en laat het gemak zien van het configureren van deze uitbreidingen met behulp van zowel de Arduino IDE als de PLC IDE. Over het geheel genomen biedt de webinar een uitgebreide introductie tot de Arduino Opta PLC serie. Bekijk de video hieronder:

Ontdek meer!

Wil je meer leren over elektronica? Bekijk andere interessante educatieve video's en maak gebruik van de kennis van experts door onze aanvullende video's te bekijken op ons Elektor youtube-kanaal en Elektor Industry Youtube-kanaal. Abonneer je op onze Elektor nieuwsbrief om regelmatig deskundige technische kennis en interessante perspectieven te ontvangen.


Vertaling: Hans Adams