Aan de slag met de Elektor PCB Service

22 januari 2020, 15:30
Zoekt u een betrouwbare, snelle printservice? Of u nu een professioneel ontwerper bent of een huis-, tuin- en keukenhobbyist, de printservice van Elektor staat voor u klaar. Elektor werkt al meer dan tien jaar samen met Eurocircuits in de vorm van de Elektor PCB Service ten behoeve van ontwerpers die betaalbare printen nodig hebben in kleine tot middelgrote aantallen.
 
Elektor PCB Service
Elektor PCB Services offers low prices for prototypes,
no tooling charges or minimum order value. And more
 

Waarom zou u de  Elektor PCB Service gebruiken?

De Elektor PCB Service maakt het ontwerpen van een print eenvoudig. U kunt kiezen uit een verscheidenheid aan producten en diensten, die we hieronder nader bekijken. U profiteert van korte levertijden (alle pooling services zijn standaard vijf werkdagen en PCB prototyping zelfs drie werkdagen).
 
  • PCB proto: met de PCB proto-service ontvangt u een professioneel gefabriceerde print. Via de Price calculator ziet u direct de prijs. 
 
  • DEFINED IMPEDANCE pool: Deze service is geïntroduceerd om IoT-designers te helpen hun producten snel en betaalbaar op de markt te brengen (levering vanaf 2 werkdagen). Gebaseerd op 4, 6 en 8 lagen maken we gebruik van één materiaal met een gegarandeerde diëlektrische constante. 
 
  • STANDARD pool: deze service is bedoeld voor serieproductie van PCB’s.U hebt toegang tot uitgebreide productiemogelijkheden en u hebt snel een overzicht van de kosten. Belangrijke tools zijn de online PCB Visualizer en de PCB Checker, waarmee u vóórdat u de bestelling plaatst, uw ontwerp controleert en dure en tijdrovende vergissingen voorkomt.
 
  • BINDI pool: voor PCB’s tot en met 4 lagen met standaard specificaties en wanneer de leveringstijd 4 weken mag bedragen, kun je kiezen voor de BINDI pool service. Dit financieel aantrekkelijke alternatief voor de STANDARD pool is bedoeld voor oplages tot 12 m2.
 
  • SEMI-Flex pool: wanneer een polyimide PCB te duur is, is de SEMI-FLEX-oplossing misschien een optie. Deze semi-flexibele print is een keer of vijf te buigen. Dat is ideaal voor producten waarbij verschillende printen onder een hoek van elkaar gemonteerd dienen te worden.
 
  • RF pool: speciaal voor HF-toepassingen is er de RF pool service . Naast een volwaardige serieproductie van RF-printen, kunt u ook kleine oplages van professionele printen die geschikt zijn voor hoogfrequenttoepassingen laten maken via RF-pooling.
 
  • Stencil: voor het aanbrengen van de juiste hoeveelheid soldeerpasta op de print (bij SMD) gebruikt u een stencil. Met deze service kunt u uw eigen roestvrijstalen stencils laten maken volgens uw specificaties.
 
  • IMS pool: bent u bezig met LED-verlichting-, automotive of vermogensapplicaties? Dan hebt u wellicht IMS-printen (Insulated Metal Substrate) nodig. Het basismateriaal is 1,5 mm dik aluminium. Daarop is een 100 µm dikke isolerende laag aangebracht waarop de koperbanen worden gehecht. Daarna komen het soldeermasker en het silk screen (tekstopdruk). U kunt dseze technologie gebruiken wanneer een kopervlak niet voldoende is om de door (SMD-)componenten geproduceerde warmte af te voeren.

Aan de slag

Bent u er klaar voor? Ga dan naar ElektorPCBService.com om aan de slag te gaan. Elektor-leden kunnen met hun lidmaatschapsnummer inloggen. En houd ons op de hoogte van al uw projecten! U kunt uw ervaringen delen via een Elektor Labs account. Veel succes!

Noot van de redactie: recent heeft Elektor samen met Eurocircuits ook de ElektorPCB4Makers service geïntroduceerd. Deze dienst is speciaal ontwikkeld voor in Europa gevestigde designers, die op zoek zijn naar een snelle, milieuvriendelijke oplossing voor slechts een paar PCB-prototypes. Ga naar ElektorPCB4Makers.com, upload up uw bestanden en bereken de prijs. U kunt uw PCB direct visualiseren en bestellen en ontvangt vervolgens 2 PCB prototypes in 3 werkdagen; 5 PCB prototypes in 5 werkdagen; 10 PCB prototypes in 10 werkdagen (verzending binnen Europa kan 1 tot 2 dagen langer duren)!

 
gerelateerde items