Aanraakschermen: compacte, elegante MMI voor de Raspberry Pi-familie

29 september 2018, 12:16
Aanraakschermen: compacte, elegante MMI voor de Raspberry Pi-familie. Afbeelding: 4D systems.
Aanraakschermen: compacte, elegante MMI voor de Raspberry Pi-familie. Afbeelding: 4D systems.
De gen4-4DPI-serie van LC-displaymodules van 4D Systems biedt nu ondersteuning voor de Raspberry Pi-familie.

Er zijn drie verschillende beeldformaten verkrijgbaar: 4,3, 5,0 en 7,0 inch. De displaymodules worden met de Raspberry Pi verbonden door middel van een 30-pens FPC -kabel en een adapterkaart die compatibel is met zowel de penconfiguratie van de headers op de Raspberry Pi als de HAT-device identificatiestandaard. Ze zijn ontworpen om het primaire grafische display te vormen en maken dus het gebruik van een HDMI- of samengesteld display overbodig. Er zijn zowel resistieve als capacitieve versies beschikbaar.

Voor de capacitieve versie is een schermbedekking met frame beschikbaar, wat een bijzonder gemakkelijke manier is om het display te monteren in een geschikte behuizing en een strak, slank, stevig en aantrekkelijk resultaat oplevert. Het display wordt rechtstreeks gevoed uit de Raspberry Pi, wat het aansluiten gemakkelijk maakt.

De gen4-4DPI-serie is geschikt voor de Raspberry Pi A+, B+, 3, Zero en Zero W. De gen4-4DPI-70CT is bijvoorbeeld een 7-inch display met 800 x 480 pixels, een capacitieve aanraaksensor en een glazen afdekking met frame. De kleinste afmetingen heeft de gen4-4DPI-43T: een 4,3 inch display met 480 x 272 pixels en een resistieve aanraaksensor. Een volledige lijst van de display modules is hier te vinden.
 

Raspberry Pi fan?
MagPi Magazine gaat op een praktische manier in op de nieuwste ontwikkelingen en trends rondom de Raspberry Pi. Iedere uitgave staat vol met nieuws, reviews, hands-on tutorials en een groot aantal zelfbouwprojecten.

Neem nu een jaarabonnement op MagPi en ontvang een gratis Raspberry Pi Zero W Kit t.w.v. € 22,95!

Profiteer direct - klik hier...
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items