Accu opladen in 30 seconden

13 april 2014, 22:00
Accu opladen in 30 seconden
Accu opladen in 30 seconden

Tijdens de Think Next conferentie in Tel Aviv heeft het bedrijf StoreDot een nieuwe smartphone-accu gedemonstreerd die in ongeveer 30 seconden van 30% tot 100% kan worden opgeladen.  In de accu wordt gebruikgemaakt van een multifunctionele elektrode (MFE) die zich enerzijds gedraagt als een supercondensator (voor zeer snel opladen), en anderzijds als een lithium-elektrode (voor langzaam ontladen).

Het elektrolyt bevat bio-organische nanodruppels die bestaan uit organische peptiden (aminozuren). Deze nanodruppels worden gemaakt van in de natuur voorkomende milieuvriendelijke bio-organische basismaterialen, en beschikken over een eenvoudig biologisch zelf-assemblagemechanisme waardoor ze goedkoop kunnen worden geproduceerd.
De gebruikelijke micro-USB-connector zal de laadstroom van 180 Ampère die nodig is om een smartphone-accu in 30 seconden op te laden waarschijnlijk niet overleven. Maar als deze technologie toepasbaar blijkt voor elektrische voertuigen, wordt een belangrijk obstakel bij de ontwikkeling hiervan weggenomen. Het ontwerp is nog in de prototype-fase en de ontwikkelaars verwachten dat de definitieve uitvoering van de accu en de bijbehorende lader veel kleinere afmetingen zal hebben.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items