Achronix PCIe Accelerator-6D Card

24 juni 2016, 10:55
Achronix PCIe Accelerator-6D Card
Achronix PCIe Accelerator-6D Card
Gamers zouden watertanden van deze specs: 192 GB werkgeheugen met een bandbreedte van 690 Gbps, zes onafhankelijke DDR3-geheugencontrollers met 1600 MT/s per controller, PCIe Gen3 x8 met 64 Gbps bandbreedte en vier 40G-ethernetaansluitingen...
 
Het gaat hier echter om een high-speed dataverwerkingskaart, de Accelerator 6D. Dit is een PCIe-insteekkaart die speciaal ontworpen is voor het zeer snel verwerken van grote hoeveelheden data, iets waar data center architecten en netwerk equipment suppliers vaak om verlegen zitten. Hiervoor is een Speedster 22i HD1000 FPGA met 700K programmeerbare look-up-tables (LUT’s) gecombineerd met 6 DDR3 poorten die elk twee DIMM sockets beheren. De high-speed data kan via de PCIe Gen3 x8-interface worden aangeboden of via de 4 QSFP+-connectoren. Alle interfaces zijn direct op de FPGA aangesloten.
 
De Accelerator 6D is eenvoudig te programmeren met de Achronix CAD Environment (ACE) tools die bij het board geleverd worden. Hiermee zijn eigen logica en high-performance algoritmes snel opgebouwd en samengesteld en geprogrammeerd in de FPGA via een eenvoudige USB-kabel. Analyse- en debug-tools zijn in het pakket inbegrepen.
 
Meer info: www.achronix.com/products/boards/hd1000-pcie.html.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items