Actieve oorpluggen zorgen voor perfecte stilte

19 januari 2016, 12:04
Actieve oorpluggen zorgen voor perfecte stilte
Actieve oorpluggen zorgen voor perfecte stilte
Zogenaamde noise cancelling oordopjes of hoofdtelefoons zorgen ervoor dat je tijdens het luisteren naar muziek niet wordt gestoord door omgevingsgeluiden. Maar er zijn ook veel mensen die af en toe eens lekker niks willen horen, eindelijk rust dus. Daarvoor zijn de QuietOn-oordopjes ideaal, een actieve versie van de mechanische oorpluggen.

Het idee is even simpel als geniaal: Neem de techniek die in noise cancelling oordopjes wordt toegepast en gebruik die in speciale oordopjes om je af te schermen van de omgeving. De bedenkers van de QuietOn-dopjes hebben dat uitgewerkt en presenteren in hun Indiegogo-campagne oordopjes die zijn voorzien van elektronica en een accu, zodat er geen kabels nodig zijn. De dopjes hebben een mechanische geluidsonderdrukking die werkt boven circa 1 kHz, daaronder zorgt de ingebouwde elektronica voor een optimale onderdrukking.

De dopjes zijn volgens de ontwikkelaars heel geschikt voor mensen die af en toe eens even tot rust willen komen of 's nachts ongestoord willen slapen. Volgens wetenschappelijke onderzoeken leidt voortdurend omgevingsgeruis en -lawaai tot beduidend hogere stress-niveaus in het menselijk lichaam. Er is op Indiegogo veel belangstelling voor de QuietOn's, er is in korte tijd als 130.000 dollar verzameld (meer dan 250% van de oorspronkelijke doelstelling). De dopjes zijn niet goedkoop, een setje kost tijdens de campagne €120 euro, inclusief een opbergdoosje annex lader.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items