Actigrafische sok pauzeert Netflix wanneer u in slaap valt

21 december 2015, 11:20
Actigrafische sok pauzeert Netflix wanneer u in slaap valt
Actigrafische sok pauzeert Netflix wanneer u in slaap valt
De mogelijkheden van Arduino op het gebied van wearables zijn eindeloos. Dit project, dat ik op de maker-sectie van de Netflix-website vond, is een uitkomst voor de ultieme tv-verslaafde: degene die in slaap valt tijdens zijn favoriete tv-programma.

Netflix geeft uitgebreid uitleg over de werking en de uitvoering van het project. Naast de elektronica, een abc’tje voor Elektor-lezers, is er ook een gedeelte over het ontwerp van de sok en hoe het kledingstuk moet worden gebreid. Misschien iets voor dochters of vriendinnen?

Het slaapdetectiesysteem is gebaseerd op actigrafie: als u gedurende langere tijd niet beweegt wordt dit door een accelerometer gedetecteerd die vervolgens een signaal naar uw tv triggert om Netflix te pauzeren. Als het systeem detecteert dat u bent ingedommeld knippert een rode led in de boord van de sok als teken dat er een pauzesignaal naar de tv zal worden gezonden. Door even te bewegen kunt u dit proces stoppen.

Vanwege de kleine afmetingen, het gebruiksgemak en de geïntegreerde USB wordt gebruikgemaakt van een Arduino Pro Trinket. U kunt bijvoorbeeld ook een LilyPad gebruiken, maar dan moeten er wat onderdelen worden aangepast.

Als u in slaap valt moet uw sok hetzij een ‘stop’- of ‘pauze’-commando naar uw tv zenden, of de netschakelaar bedienen. U kunt hiervoor de kleine sketch aanpassen die Netflix beschikbaar stelt om u op weg te helpen. Er zijn ook andere uitbreidingen mogelijk: als u Netflix graag van achter een tafel of onder de dekens kijkt, zullen uw sokken niet altijd direct zicht op de tv hebben. U kunt dit eenvoudig oplossen door een simpel IR-basisstation te bouwen dat via een Bluetooth- of 2,4GHz-transceiver met uw sok communiceert en vervolgens de IR-signalen naar de tv zendt.

Ik ben ervan overtuigd dat dit project minder slaapverwekkend zal zijn dan sommige programma’s op Netflix.
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items