AI komt eraan met NVIDIA Jetson

19 september 2017, 17:24
AI komt eraan met NVIDIA Jetson. Afbeelding: NVIDIA.
AI komt eraan met NVIDIA Jetson. Afbeelding: NVIDIA.
Met de recente release van bijzonder krachtige microcontrollers en ontwikkelkits, komt kunstmatige intelligentie (AI) met behulp van neurale netwerken binnen bereik van gretige programmers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging na programmeren. “Zelfbouw AI” werd lang voor onhaalbaar gehouden, maar volgens NVIDIA gaan nu de Jetson TX1 en TX2 “het vermogen van een AI-supercomputer in uw hand geven.” Voor ruim $600 is nu hardware te koop die behoorlijk diepe neurale netwerken kan draaien, met ondersteuning voor de nieuwste technologie in grafische software, GPU-rekenen, computer vision en meer.

De Jetson TX2 heeft NVIDIA’s Pascal™ -architectuur, die beschikt over 150 miljard transistoren in 16 nanometer FinFET-technologie. Zoals NVIDIA het zelf zegt: “Pascal is de krachtigste computerarchitectuur die ooit is ingebouwd in een GPU .” In techspeak:
  • HMP Dual Denver 2/2 MB L2 CPU en Quad ARM A57/2 BM L2 CPU
  • Encoded 4K-video-ondersteuning bij 60 Hz
  • 8 GB 128-bits geheugen voor 59,7 GB/z
  • Ondersteuning voor seriële camera-interface; seriële uitbreidingsbus
  • 32 GB ingebouwde dataopslag aan boord.

De TX2 Dev Kit die nu verkrijgbaar is via distributeur Arrow ondersteunt de NVIDIA Jetpack SDK, die BSP, bibliotheken voor deep learning, computer vision, GPU -rekenen, en het verwerken van multimedia ondersteunt. De TX2 wordt geleverd met een ingeflashte Linux-ontwikkelomgeving. Hij ondersteunt ook NVIDIA Jetpack: een complete SDK inclusief BSP, bibliotheken voor deep learning, computer vision, GPU -rekenen, verwerking van multimedia en nog veel meer.
 

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items