Air-umbrella blaast regen bij je weg

20 oktober 2014, 22:00
Air-umbrella blaast regen bij je weg
Air-umbrella blaast regen bij je weg

Een ontwerpteam uit China heeft een luchtparaplu gemaakt die de regen doormiddel van een luchtstroom van de drager weghoudt. De paraplu bevat een speciaal gevormde ventilator, een lithium-ion-accu en een aan-/uitschakelaar. Met het apparaat kan in hevige regen een regenvrije zone met een doorsnede van één meter worden gecreëerd. Dit kickstarterproject heeft inmiddels een bedrag van US$ 85.529 opgeleverd, ruim boven het oorspronkelijke doel van US$ 10.000.

De waterdichte air-umbrella wordt in drie uitvoeringen gemaakt:
- Model a is de miniversie met een lengte van 30 cm en een gewicht van 500 gram. Deze werkt ongeveer 15 minuten op één acculading;
-  Model b is de standaardversie en heeft een lengte van 50 cm en een gewicht van 850 gram. Dit model doet ongeveer een half uur met één acculading;
- Model c is in lengte verstelbaar tussen 50 cm en 80 cm. De accuduur is gelijk aan die van model b.
De meeste regendruppels worden 50 tot 70 cm weggeblazen. Twee personen met air-umbrella’s zullen dus geen last van elkaar hebben als ze niet te dicht bij elkaar staan.
De air-umbrella komt naar verwachting in december 2015 op de markt. De prijs van het goedkoopste model inclusief lader is US$ 118,00.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items