AISLER, de meest betaalbare elektronica productieservice in de elektronica-industrie, heeft op het World Ethical Electronics Forum (WEEF 2021) zijn plannen aangekondigd om tegen het einde van 2022 wereldwijd als eerste een CO2-neutrale printplaat te leveren. AISLER streeft ernaar op die manier voorop te lopen bij het verminderen van CO2-uitstoot bij het ontwikkelingsproces van de elektronicaproducten van morgen.
 
Vanaf volgend jaar zal AISLER haar service gaan inzetten om de gevolgen voor het milieu te verminderen. “Qua methodiek hebben we al een veel lagere CO2-voetafdruk omdat we alleen lokaal produceren. Om dit betaalbaar te houden, passen we automatisering toe, waardoor we de best haalbare productieopbrengsten en lagere kosten kunnen realiseren. Dit alleen redt ons echter niet; iedereen in onze samenleving zou moeten onderzoeken hoe we gezamenlijk kunnen bijdragen aan een CO2-neutrale toekomst”, zegt Felix Plitzko, CEO en medeoprichter van AISLER.

AISLER is van plan om eind 2022 zijn eerste CO2-neutrale printplaten uit de Beautiful Boards lijn te verzenden. Samen met het Duitse Fraunhofer IZM zal AISLER eerst hun CO2-voetafdruk optellen, om vervolgens de juiste maatregelen te bepalen om de productvoetafdruk terug te brengen tot 0.
 
AISLER biedt technici een handige one-stop-shop voor printplaten, onderdelen, stencils en assemblage om de producten van morgen te ontwikkelen.
 
“De beste manier waarop we kunnen bijdragen, is door onze klanten te helpen bij het verminderen van CO2-uitstoot bij hun ontwikkelingsproces. Met bijna 50.000 technici als onze klanten, is dít waar wij als bedrijf de meeste toegevoegde waarde hebben en maximaal kunnen bijdragen. De technici moeten aan het stuur zitten van hun toeleveringsketen en hun bijdrage aan het milieu in een handomdraai kunnen maken”, legt Plitzko verder uit. AISLER is tevens van plan eind 2023 helemaal CO2-neutraal te worden.
 
Lees meer over AISLER in het Elektor Interview met Felix.
Vereenvoudiging fabricage van elektronica: Felix Plitzko over het "minder moeilijk" maken van hardware prototyping
 

Over AISLER


AISLER – een merk van KATEK – levert krachtige prototypes voor de elektronica-industrie. AISLER stelt technici wereldwijd in staat om snel prototypen van hun ideeën te maken en geweldige producten te bouwen. Door PCB's, onderdelen en stencils te bundelen en het bestelproces te stroomlijnen, kunnen technici al hun energie richten op het creatieve proces. Het hoofdkantoor van AISLER is gevestigd in Nederland met vestigingen in Europa en de VS. Het bedrijf levert prototypes aan klanten in meer dan 120 landen.
Bekijk https://aisler.net voor meer informatie.
Felix Plitzko Aisler
Felix Plitzko, CEO en mede-oprichter van AISLER

Over het World Ethical Electronics Forum


Het World Ethical Electronics Forum  (WEEF) brengt inspirerende wereldwijde innovators in elektronica tezamen om openlijk te discussiëren over ethiek en Sustainable Development Goals (SDG's). Het geeft visionairs in de elektronica-industrie een platform om te spreken over belangrijke ethische onderwerpen. Op 18 november 2021 discussierden moderators Stuart Cording (Elektor) en Johann Wiesböck (Elektronikpraxis) met professionele ingenieurs, invloedrijke makers, politici, academici en hightech executives over een breed scala aan onderwerpen.
 

Over KATEK

 
De KATEK Group is een toonaangevend Europees elektronicabedrijf dat hardware- en softwareontwikkeling, prototyping en fabricage en aanverwante diensten aanbiedt op de markt voor hoogwaardige elektronica of elektronicadiensten. De KATEK Group heeft momenteel meer dan 2.600 medewerkers* in dienst in Duitsland en Oost-Europa. CEO is Rainer Koppitz en CFO is Dr. Johannes Fues. Voor meer informatie over KATEK: https://katek-group.com/.
  

Over Fraunhofer IZM


Als onderdeel van de Fraunhofer-Gesellschaft is Fraunhofer IZM gespecialiseerd in toegepaste en industriële contract research. De focus van Fraunhofer IZM ligt op verpakkingstechnologie en de integratie van multifunctionele elektronica in systemen. Het instituut telt ruim 430 medewerkers en realiseerde in 2019 een omzet van 35,7 miljoen euro, waarvan 41,8 procent via contract research. Fraunhofer IZM heeft drie vestigingen in Duitsland. Afgezien van het hoofdkantoor in de buurt van Berlin Mitte, is het instituut ook vertegenwoordigd in Dresden en Cottbus, strategisch belangrijke centra voor elektronica ontwikkeling en productie.


Voor persgerelateerde vragen kunt u contact opnemen met:
Felix Plitzko, AISLER B.V.
 
CEO en Co-Founder
Schoolstraat 2   
6295 AV Lemiers
Nederland
 
E-mail: press@aisler.net