Elektor Team

Allerkleinste Bluetooth 4.0 smart-module

10 december 2013, 14:37
Allerkleinste Bluetooth 4.0 smart-module
Allerkleinste Bluetooth 4.0 smart-module

Murata heeft een aantal nieuwe ultracompacte Bluetooth smart-modules voorgesteld, de LBCA-serie. De afmetingen van de kleinste module in deze serie, de LBCA2BZZFZ zonder geïntegreerde antenne, bedragen slechts 5,4 x 4,4 mm.

 

De nieuwe componenten zijn maar een kwart van de grootte van de vorige serie van Murata en zijn voornamelijk bedoeld voor kleine draagbare apparatuur, zoals horloge-achtige apparaten (o.a. fitness-monitor, smart-watch en afstandsbediening). In overeenstemming met het Bluetooth 4.0 low energy protocol zijn de modules leverbaar met (LBCA2HNZYZ) en zonder (LBCA2BZZFZ) ingebouwde antenne.

 

Bij 0 dBm uitgangsvermogen hebben de modules een bereik (typ.) van 30 meter. De aanwezige interfaces omvatten UART, SPI, I2C en GPIO. De stroomopname bedraagt maximaal 4,5 mA (piek), in 'deep sleep' daalt dit tot minder dan 0,6 uA. De gemiddelde stroomopname tijdens communicatie ligt bij 6 uA, wanneer eenmaal per seconde 20 bytes data worden verstuurd. Bij dit soort gebruik verwacht Murata dat een module circa 4 jaar lang kan functioneren op een enkele CR2032-knoopcel.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items