Elektor Team

Allerkleinste keramische SMD-condensator

10 december 2013, 14:37
Allerkleinste keramische SMD-condensator
Allerkleinste keramische SMD-condensator

Murata hheeft 's werelds kleinste keramische SMD-condensator voorgesteld. De monolitische keramische condensator is ondergebracht in een zogenaamde 0201-behuizing met een footprint van slechts 0,25 x 0,125 mm. Daarmee is het volume van de nieuwe condensator slecht een kwart van de huidige 0402-versie (0,4 x 0,2 mm) die momenteel in diverse smartphones wordt toegepast. Murata zal het nieuwe miniatuur-wonder presenteren op de CEATEC JAPAN 2012 die begint op 2 oktober.

 

Monolitische keramische condensatoren worden in allerlei elektronische apparatuur toegepast, maar opvallend veel in moderne draagbare apparatuur. Zo zitten in een moderne smartphone naar schatting zo'n 400 tot 500 condensatoren. Met de toename van het aantal mogelijkheden van zulke apparaten stijgt ook het aantal interne componenten. Om de apparaten qua afmetingen hetzelfde te houden of liefst nog kleiner te maken, moet gebruik worden gemaakt vann kleinere componenten. Dat vraagt dus om de ontwikkeling van ultrakleine onderdelen die geschikt zijn voor ultra-density montageprocessen.

 

Murata staat al lang bekend om zijn grote kennis en brede aanbod van allerlei keramische componenten, waaronder ook condensatoren. De fabrikant is hier al in gespecialiseerd sinds de oprichting van het bedrijf in 1944.
In 2004 introduceerde Murata de eerste monolitische keramische condensatoren in een 0402-behuizing en deze worden sindsdien veelvuldig gebruikt door fabrikanten van smartphones.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items