Android Things van Google maakt IoT-programmeren makkelijker

20 december 2016, 10:38
Android Things van Google maakt IoT-programmeren makkelijker
Android Things van Google maakt IoT-programmeren makkelijker
Er bestaat een groot aantal ‘best practices’ en veel ontwikkel-hardware om u te helpen een ‘killer-app’ voor het IoT (Internet of Things) te bouwen. Allemaal claimen ze de beste, meest lucratieve, betrouwbaarste, krachtigste en amusantste eigenschappen in één pakket te verenigen. Ook Elektor heeft een uitgebreide verzameling boards, tools en edu-ware in het assortiment waarmee IoT-productontwikkeling van de grond af aan mogelijk is (zie hieronder bij ‘producten’).
  
Nu heeft Google een developer-preview gereleased van Android Things, een nieuw besturingssysteem dat het voor ontwikkelaars makkelijker zou moeten maken om voor het IoT te programmeren. Het nieuwe OS bevat verbeteringen naar aanleiding van Google’s vorige op Android gebaseerde IoT-OS: Brillo. Ook Android Things zal tools bevatten voor Android Studio, de Android SDK, Google Play Services en het Google Cloud Platform – met updates voor alle software. 

Aan deze mix is Weave toegevoegd. Hiermee zou het voor allerlei soorten apparaten makkelijker moeten worden om verbinding te maken met de cloud en te communiceren met diensten als de Google Assistant, Philips Hue, Samsung SmartThings, Belkin WeMo, LiFX, Honeywell, Wink, TP-Link en First Alert.

U kunt ook apparaten bouwen met devkits van Intel Edison, NXP Pico en Raspberry Pi 3 waarvoor systeem-images kunnen worden gedownload.

Android Things bestaat in essentie uit Android Studio en de Android SDK. Het is duidelijk bedoeld voor ontwikkelaars die al vertrouwd zijn met het Android-framework en er ook andere apparaten mee willen synchroniseren om een meer samenhangend IoT-netwerk te verkrijgen. Hoewel... ‘samenhangend’ en Google? 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items