Anet E10: een nieuwe 3D-printerkit voor bliksemsnelle montage

7 februari 2018, 11:28
De nieuwe E10-printer is binnen een kwartier
klaar voor gebruik. Hij wordt bij Elektor
aangeboden met 3 spoelen PLA.
De belangstelling voor 3D-printers blijkt duidelijk uit de bezoekersaantallen in onze webshop. De elektronica gaat steeds beter samen met het 3D-printen.
Dat is wel duidelijk. Maar het kan nog best lastig zijn om ermee te beginnen! Recentelijk hebben we met onze grandioze aanbieding van de printerkit Anet A6, compleet met 3 spoelen PLA-filament, meer dan duizend gebruikers over de streep getrokken! De vraag naar deze printers bij Elektor kwam zo plotseling dat de deadlines in de knel kwamen. Inmiddels hebben we dat onder controle. Zelfs al is China heel ver weg voor alles wat per container reist, we kunnen de aangekondigde deadlines waarmaken.

Anet E10-printerkit voor snelle montage

Daarom is nu voor Elektor het moment gekomen een nieuw model Anet voor te stellen, de E10. Ze komt uit dezelfde familie, maar is ontworpen voor hen die geen zin, tijd of moed hebben om zelf de mechanische opbouw uit veel losse onderdelen te doen, zoals dat nodig is bij de A6.
In feite wordt de E10-printer van Anet, waarvan we de unboxing en montage hebben gefilmd (zie onder), bijna klaar voor gebruik geleverd. Het is een kit voor bliksemsnelle montage: We hoeven alleen het portaal op de sokkel (met het verwarmde printbed) vast te zetten, enkele onderdelen te monteren en alles aan te sluiten. U hoeft niets te solderen en de connectors zijn voorzien van duidelijke labels.

Een andere interessante eigenschap in vergelijking met de andere modellen uit deze prijsklasse is de maximale grootte van te printen objecten: 220 x 270 x 300 mm.
Het spreekt vanzelf, maar het kan geen kwaad om het toch even te vermelden: de E10 heeft een grote nauwkeurigheid, ±0,1 à 0,15 mm (Z: 0,004 mm | XY: 0,012 mm)
Het geluidsniveau is bescheiden tot laag. Voor snelle instellingen is er een groot LCD-scherm met een draaiknop voor het navigeren door de menu's en parameters. Het robuuste chassis is gemaakt van een aluminiumlegering.
Hij kan printen met PLA , ABS en andere materialen, zolang de extrusietemperatuur maar minder dan 260 ºC is.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items