Braccio Arduino Robot-Arm-Kit

24 mei 2017, 12:20
Deze time-lapse video laat zien hoe eenvoudig de Arduino Tinkerkit* Braccio Robotic Arm kit kan worden opgebouwd. Bij het monteren en afstellen van de verschillende onderdelen leert u veel over de werkingsprincipe van de robotarm. Het assembleren geeft zonder meer veel plezier, en met behulp van Arduino test-software (sketches) is het instellen van de servomotoren is een peule schil. 

Als u wat meer vertrouwd bent met de mogelijkheden van de robotarm en robotica, kunt u via een smartphone verschillende complexe bewegingen programmeren. Deze robot is ontworpen om veelzijdig te zijn, daardoor krijgt u snel nieuwe ideeen voor allerlei projecten. Bijvoorbeeld een robot-arm die met een camera een object volgt, of een Led-licht die patronen tekent in het duister. Wat dacht u van muziek maken met percussie-instrumenten ... en veel meer. 
 

Ook leuk te bekijken is de Braccio Robot drie glazen met water manipuleert. Zie manipulating three glasses.

*Tinkerkit is een educatief platform van Arduino, met voorgemonteerde sensoren en actuators en heeft als doel het gebruik van Arduino te vereenvoudigen. Diepgaande kennis van fysica of elektronica is niet nodig. 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items