Arduino-compatibele open-source HF-signaalgenerator levert 250 kHz tot 15 GHz

29 mei 2017, 11:21
Foto: Crowdsupply / ERA Instruments
Foto: Crowdsupply / ERA Instruments
In de ERASynth van ERA Instruments wordt een multi-loop PLL-architectuur toegepast om het volledige frequentiegebied van 250 kHz to 15 GHz in stappen van 1 Hz te kunnen doorlopen. Dit is een duidelijk verschil met single-loop fractionele PLL’s met geïntegreerde VCO’s, die weliswaar ook HF-signalen met hoge frequentieresolutie kunnen genereren, maar vaak last hebben van een hoge faseruisdrempel en storende artefacten. 

ERAsynth is een open- source crowdfunding-project — nu beschikbaar op Crowd Supply — met als doel om multi-GHz HF- signaalsynthese voor iedereen toegankelijk te maken. 

De essentie van het ontwerp van de ERAsynth is dat de referentie afstembaar is gemaakt en de PLL altijd in integer-modus blijft. Volgens de ontwerper resulteert dit in een goedkope energiezuinige HF-synthesizer met kleine afmetingen, laag gewicht en indrukwekkende specificaties. De faseruis is bijvoorbeeld -125 dBc/Hz bij 1 GHz, en de 10 kHz offset overtreft zelfs die van sommige high-end lab-signaalgeneratoren. 

De ERASynth heeft afmetingen van slechts 10 x 14,5 x 2 cm. Een energiezuinige OCXO met ±25 ppb zorgt voor een ultrastabiel signaal.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items