Arduino + MATLAB + SIMULINK = De Arduino Engineering Kit

15 mei 2018, 15:26
Afbeelding: Arduino.cc
Afbeelding: Arduino.cc
In lijn met het CTC 101-programma voor het voortgezet onderwijs van de Arduino organisatie, is de Arduino Engineering Kit bedoeld om studenten en opleiders in de gelegenheid te stellen belangrijke ontwerpconcepten te gebruiken in hun Arduino-projecten. Ze beschikken met deze kit over gereedschappen van professionele klasse voor het ontwikkelen van algoritmen, het modelleren van systemen en voor simulatie.

Arduino

David Cuartielles, mede-oprichter van Arduino en Arduino’s Education CTO vertelde: “We hebben de Arduino Engineering Kit ontworpen om te leren werken met mechatronica, besturingsalgoritmen, toestandsmachines en ingewikkelde sensortechniek zoals wij het zelf graag hadden gezien in onze eerste jaren aan de universiteit: op een leuke, uitdagende manier. Het gaat allemaal om praktische activiteiten op basis van een stevige theoretische ondergrond. Maar wat nog belangrijker is: na het verwerken van de basiskennis, zijn er ruimschoots mogelijkheden om te experimenteren, af te wijken van de voorgestelde projecten en de eigen creativiteit in het ontwerpen uit te proberen.”

De nieuwe kit is opgebouwd rondom een Arduino MKR1000 kaart en bevat verschillende voor dit doel ontwikkelde elementen en een complete verzameling van elektrische en mechanische onderdelen voor het bouwen van drie verschillende projecten
•    whiteboard-tekenrobot: krijgt een tekening als input en tekent die (hopelijk) na op een whiteboard;
•    zelfbalancerende motorfiets: rijdt autonoom op verschillende ondergronden en blijft (in het ideale geval) rechtop dankzij een vliegwiel voor de stabilisatie;
•    mobiele verkenner: navigeert tussen gegeven referentiepunten, verplaatst objecten als een vorkheftruck en meer.

Matlab

Na online registratie, krijgen de studenten (we gebruiken niet het woord leerlingen) toegang tot een e-learning-platform en andere leermaterialen. Verder krijgen ze voor één jaar een persoonlijke licentie voor MATLAB en Simulink, zodat ze praktische ervaring kunnen opdoen in het modelleren van systemen en het ontwikkelen van embedded algoritmen.

Roy Lurie, vice president of engineering, MATLAB products bij MathWorks, voegde daaraan toe: “De ingenieurs van tegenwoordig moeten steeds slimmere, autonome en onderling verbonden systemen ontwikkelen. De Arduino Engineering Kit met MATLAB en Simulink geeft studenten een unieke, praktische ervaring met de gereedschappen die professionals overal ter wereld gebruiken om zulke systemen te bouwen.” Q.E.D?
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items