Arduino-tablet is haalbaar

14 maart 2016, 21:27
Arduino-tablet is haalbaar
Arduino-tablet is haalbaar
Een Arduino laten interfacen met hardware is één ding, maar interfacen met een gebruiker is nog heel iets anders. Natuurlijk kunnen LED’s, alfanumerieke displays en buzzers zorgen voor eenvoudige mens-machine-interface, maar we zijn verwend door onze tablets en smartphones, met hun aanraakschermen met mooie kleuren en een grafische user-interface, compleet met geluidseffecten van hoge kwaliteit. Het CleO Smart TFT -display-shield belooft deze mogelijkheden naar het Arduino-platform te brengen.

De eerste uitvoering van de CleO is ontwikkeld door FTDI en heeft een 3,5 inch, 320x480 HVGA TFT -display met een resistief aanraakscherm. Voor het aansturen van de kaart is geen specialistische grafische taal of grote wiskundekennis nodig. Bovendien is er een gratis e-boek in PDF-formaat, waarin in twintig hoofdstukken ruim tachtig onderwerpen aan de orde komen. Dat biedt dus ruim voldoende hulp.

De CleO communiceert met de Arduino via SPI . Er zijn een camera-interface, IO-uitbreiding, een PWM-audio output en een ingebouwde audioversterker beschikbaar en ook nog 8 MB eFlash-geheugen en een Micro-SD-slot.

Dit is het tweede gecrowdfunde project van FTDI. Het eerste was de NerO. De campagne loopt op dit moment op Indiegogo en belooft ondersteuners een korting van 25% op zowel de displaykaarten als de bijbehorende accessoires. 

 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items