Arduino voor FPGA, Pro, IoT…

23 mei 2018, 11:13
Arduino voor FPGA, Pro, IoT…
Arduino voor FPGA, Pro, IoT…

Maker Faire Bay Area is altijd een plaats waar ”maker” innovaties worden aangekondigd. Er kwamen er nogal wat van de Arduino-organisatie, die daarmee duidelijk laat zien dat ze makers “op willen stuwen” naar de professionele wereld.
Bijvoorbeeld: De eerste Arduino kaart met een FPGA-chip ooit heet MKR Vidor 4000 (waarbij MKR wordt uitgesproken als maker). De afmetingen zijn 25 x 75mm en er is keus uit een groot aantal varianten met verschillende draadloze interface(s), zodat “MKR” eigenlijk staat voor een hele familie van kaarten, allemaal bedoeld voor het ontwikkelen van IoT-producten.
De vier belangrijkste componenten op het Vidor 4000-board zijn:

  • FPGA: Intel/Altera Cyclone MAX10
  • CPU: SAMD21ARM Cortex-M0+
  • WiFi: U-blox Nina W102-00B
  • Crypto: ECC508

Ook heeft Arduino uitbreidingen aangekondigd voor de Arduino-IDE, waarmee voorgeconfigureerde FPGA-code kan worden geïnstalleerd en drag-and-drop FPGA-configuratie mogelijk wordt met een nieuwe ontwikkelomgeving op Internet. Massimo Banzi, mede-oprichter van Arduino, vatte het mooi samen: “Mensen hoeven niets te weten over de onderliggende Verilog-code.”
Het assortiment van MKR-boards zal nog worden uitgebreid en er komen ook nog ondersteunde dragerkaarten voor “eronder” en andere interfacekaarten voor “erop”.

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items