Arduino Yún nu weer leverbaar

11 december 2013, 00:00
Arduino Yún nu weer leverbaar
Arduino Yún nu weer leverbaar

De Yún is het allernieuwste microcontroller-board van Arduino, dat is uitgerust met een ATmega32u4 en een Atheros AR9331. De Atheros-processor ondersteunt de 'Linino' Linux-distributie die is gebaseerd op OpenWRT. Het board is bovendien standaard voorzien van Ethernet en WiFi, een USB-A poort, een micro-SD-kaart-connector, 20 digitale I/O-pennen (waarvan 7 kunnen worden gebruikt als PWM-uitgangen en 12 als analoge ingangen), een 16 MHz kristal-oscillator, een micro-USB-connector, een ICSP-header en 3 reset-knoppen.

 

Het grote verschil tussen de Yún en de andere Arduino-boards is de communicatiemogelijkheid van de Yún met de onboard Linux-distributie, waardoor een krachtige netwerk-gekoppelde computer ontstaat met de eenvoudige gebruiksmogelijkheden van Arduino. Met behulp van Linux-commando's zoals cURL is het mogelijk uw eigen shell- en Python-scripts te schrijven voor het realiseren van interacties.

 

De eerste partij Yúns die Elektor binnen kreeg, was in een mum van tijd uitverkocht. Nu is er weer nieuwe voorraad in ons magazijn aanwezig, wees er snel bij als u er een wilt bestellen!
De Arduino Yún is verkrijgbaar voor slechts € 62,95 (plus verzendkosten) voor Elektor Green- en Gold-leden (niet-leden betalen € 69,95 plus verzendkosten).

 

Meer info en bestellen:
www.elektor.nl/products/arduino/boards/130320-96-arduino-yun.2.2570927.lynkx

Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items