In de Halfgeleidergids 2022 van Elektor Magazine komt een schakeling uit 2003 terug: de Amerikaanse sirenekit van Ludwig Libertin. Deze schakeling kan drie verschillende realistische sirenegeluiden produceren: ambulance, politie, en brandweer.

De technici van Elektor hebben voor de sirene een speciale printplaat (PCB) ontworpen die in een houten standaard kan worden geplaatst om er een decoratief object van te maken. Hij staat mooi op je bureau, of geef hem aan je kinderen om mee te spelen.

Het schema van de schakeling is afgedrukt op de bovenzijde van de printplaat en de componenten zijn geplaatst zoals in het schema, zodat het gemakkelijk is te zien waar wat hoort.

De Amerikaanse sirene als eenvoudig bouwpakket

De sirene is verkrijgbaar als bouwpakket dat bestaat uit de printplaat, alle onderdelen die nodig zijn om hem in elkaar te zetten (behalve de 3 V knoopcel van het type 2032) en een mooie houten standaard. Aangezien alle onderdelen through-hole versies zijn, is het in elkaar zetten van de printplaat niet erg moeilijk en kost het u hooguit 30 tot 60 minuten.

 

Bronnen

Koop de Amerikaanse sirenekit van Elektor
Het artikel uit 2003 van Ludwig Libertin
De Amerikaanse sirene versie van 2022

Halfgeleidergids 2022

De Halfgeleidergids 2022 van Elektor Magazine bevat vele artikelen, waaronder 52 kleine schakelingen.
Bestel je exemplaar van de Halfgeleidergids 2022 hier


Vertaling: Hans Adams