Atleten! Tijd voor neuropriming (doping is zó 2015)

14 juni 2016, 22:06
Halo Sport neuropriming koptelefoon
Halo Sport neuropriming koptelefoon
Disrupter en startup Halo Neuroscience heeft een indrukwekkend draagbaar apparaat gedemonstreerd dat gebruik maakt van energiepulsen om atletische prestaties te verbeteren. 'Neuropriming' is het toepassen van een kleine elektrische stroom op het brein van de drager via elektroden op de hoofdhuid. Goed afgestemd en gefocusseerd, zou deze stimulatie helpen de gevoeligheid van motorische neuronen te doen toenemen en zo de toename in kracht en vaardigheid van atleten bespoedigen.

Halo Neuroscience zegt dat de beste resultaten worden bereikt terwijl atleten een "groot aantal herhalingen" uitvoeren, dus tijdens de training. De voordelen van de neurostimulatie zouden na de training behouden blijven, omdat het brein dan meer effectiever technieken heeft aangeleerd; dat vertaalt zich in meer kracht en betere prestaties.

Artsen, neurowetenschappers, ingenieurs en ontwerpers hopen neuropriming ook buiten de sport te kunnen gebruiken voor medische toepassing zoals revalidatie van patiënten die een herseninfarct hebben gehad.
Halo Sport is momenteel beperkt leverbaar. "Teamtoepassingen" voor selecte organisaties zijn bespreekbaar, maar consumenten kunnen voorlopig hun interesse alleen kenbaar maken via Halo Neuroscience.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items