Audi praat met verkeerslichten

29 augustus 2016, 00:00
Audi praat met verkeerslichten
Audi praat met verkeerslichten
De infrastructuur in grote steden staat meestal onder regie van een centraal verkeersregelsysteem. Audi wil met haar V2I (Vehicle to Infrasturcture) stoplichtinformatie voor de bestuurder beschikbaar maken. Nu zou je zeggen, welke informatie is dat dan? Ik zie zo toch ook wel of het licht rood of groen is!? Het systeem gaat volgens Audi ook aangeven hoe lang het licht nog op rood staat.
 
Hoewel dat op dit moment het enige is, liggen er volgens Audi interessante toekomstperspectieven voor het systeem. Op het moment dat het systeem informatie gaat terugsturen naar de controlekamer, kan men aldaar drukke plaatsen meenemen in de verkeersberekeningen en de stoplichttijden aanpassen. Dat betekent dus ook dat in een dergelijk actief systeem ‘jouw’ stoplichten altijd op groen staan wanneer jij eraan komt en er verder niemand op straat is.
 
Volgens Audi is dit de eerste stap naar een omvangrijke infrastructuur waar auto’s niet alleen met het verkeersregelsysteem communiceren, maar ook met elkaar. We moeten er wel nog even op wachten, want vooralsnog staan alleen geselecteerde steden in de U.S. en een aantal 2017-modellen van de Q7, A4 en A4 allroad met Audi Connect op de planning.
 
Meer info: www.audiusa.com/newsroom/news/press-releases/2016/08/audi-announces-first-vehicle-to-infrastructure-service.
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items