Elektor Team

Houd je van elektronische uitdagingen?

20 juni 2016, 08:00
Autodidact BV heeft de droombaan voor de veelzijdige elektronicus
Autodidact BV heeft de droombaan voor de veelzijdige elektronicus
Autodidact BV heeft de droombaan voor de veelzijdige elektronicus
Hoe vind je in deze tijd voor je bedrijf de passende man/vrouw voor een technische job? En hoe maak je als elektronicus de juiste keus? Elektor biedt daarbij de helpende hand.
Ben jij een elektronica-ontwerper die niets liever wil dan zich binnen een grote hiërarchische organisatie helemaal storten op puur ontwerpen en verder niets, lees dan niet verder. Ben je meer van het type dat binnen een kleine organisatie elke elektronische uitdaging wil aanpakken om dit van ontwerp, prototype maken, debuggen tot het eind af te ronden, dan staat hieronder wellicht interessante informatie voor je.
 
Wie zijn jullie en wat doen jullie?
Autodidact is een veelzijdig bedrijf in het midden van het land, dat zich bezig houdt met alles wat met mobiliteit en de techniek daarachter te maken heeft. Dat klinkt heel breed en dat is het ook. We ontwerpen en produceren opleidingsmateriaal, houden ons bezig met autodiagnose, reverse engineering, verzorgen een helpdesk voor diverse grote diagnosetester-fabrikanten, produceren instructievideo’s, geven cursussen en we zijn er ook niet vies van om zo nu en dan een uitstapje te maken naar aangrenzende vakgebieden.
 
Wat verwachten jullie van je nieuwe collega?
Wat wij zoeken is een creatieve en veelzijdige elektronicus die kan programmeren, maar ook weet hoe hij een soldeerbout moet hanteren en niet bang is voor een schroevendraaier. Je zult samen met anderen nadenken over de juiste aanpak en er dan zelfstandig mee aan de slag gaan.
 
Welke opleiding en of ervaring is belangrijk?
Autodidact is niet alleen de bedrijfsnaam, maar ook voor een groot deel wat we zijn. Al heeft iedereen hier een gedegen elektronica-opleiding gevolgd, wat wij doen is heel breed, maar ook specifiek en kleinschalig, zodat we veel pionierswerk verrichten.
We verwachten van onze nieuwe collega een HBO-denkniveau. Een elektronica-opleiding is natuurlijk mooi meegenomen, maar het gaat er vooral om dat je enige ervaring hebt in de elektronica, het ontwerpen van printen, het werken met SMD’s en het liefst ook in programmeren in C++ en dergelijke. Verder word je binnen ons bedrijf begeleid om je verder te ontwikkelen op de gebieden waar je jezelf nog meer kunt ontplooien.
 
Wat worden de werkzaamheden van de nieuwe collega?
De werkzaamheden zijn - op zijn zachtst gezegd - divers! Je gaat op onze ontwikkelafdeling aan de slag met een van onze projecten en ondertussen kan het zijn dat er even iets gerepareerd moet worden of een aanpassing moet worden gemaakt aan een reeds bestaand ontwerp. Je wordt zelf verantwoordelijk voor het hele proces vanaf het ontwerp, bestellen van onderdelen, prototype bouwen, testen, problemen oplossen...
 
Wat zijn jullie referenties?
Wij werken zeer nauw samen met een aantal grote spelers in de automotive industrie, zoals Snap-on, Denso, KwikFit, Mueller, HaynesPro en een groot aantal autotechnische opleidingsinstituten.
 
Geïnteresseerd? Stuur uw sollicitatie naar Elektor, t.a.v. Chantalle Reuling (chantalle.reuling@eimworld.com of Postbus 11, 6114 ZG Susteren)
 
gerelateerde items