Eric Bogers

Automotive radar controller

17 januari 2017, 00:00
Automotive radar controller
Automotive radar controller
Ten gevolge van de snelle opkomst van ADAS-systemen (Advanced Driver Assistance Systems, systemen voor bestuurdersondersteuning) en de voortschrijdende ontwikkeling van autonome voertuigen, gaan sensoren een steeds belangrijker rol spelen. Moderne auto's zijn standaard steeds vaker uitgerust met camera's, lidar en ultrasone sensoren. Voor ADAS-systemen zijn vooral ook radarsensoren van groot belang omdat deze niet of veel minder door externe factoren (regen, mist, zonlicht en dergelijke) worden beïnvloed.

Renesas Electronics introduceert speciaal voor automotive radarapplicaties een 32-bit microcontroller, de RH850/V1R-M, die de hoge prestaties levert en de features aan boord heeft die voor veiligheidsrelevante toepassingen in moderne auto's vereist zijn. De dual-core controller is onder andere uitgerust met een separate digitale signaalprocessor (DSP) en high-speed seriële interfaces.

De flexibel programmeerbare DSP voert radarspecifieke berekeningen zoals snelle Fouriertransformatie (FFT), bundelvorming en kanaalkalibratie snel, energiezuinig en onafhankelijk van de twee CPU's op de chip uit.

Renesas stelt speciaal voor deze DSP een  mathematische bibliotheek beschikbaar ter ondersteuning van systeemontwerpers bij het ontwikkelen van hun algoritmes. Ook zijn diverse tools en evaluatiekits verkrijgbaar.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items