Batterij? Niet nodig voor deze zichzelf voedende 2,4-GHz-schakelaar

15 maart 2016, 16:29
Batterij? Niet nodig voor deze zichzelf voedende 2,4-GHz-schakelaar
Batterij? Niet nodig voor deze zichzelf voedende 2,4-GHz-schakelaar
Hoeveel energie wordt er niet iedere dag wereldwijd verspild door mensen die op knoppen drukken van allerlei soorten apparatuur? EnOcean introduceert een ‘energy-harvesting’ productfamilie voor draadloze communicatie in de 2,4 GHz frequentieband. Deze nieuwe producten maken 100% batterijloze schakeltoepassingen mogelijk in 2,4-GHz-systemen zoals ZigBee.
 
De technologie in EnOcean’s nieuwe producten is gebaseerd op het oogsten van kinetische energie met behulp van de succesvolle ECO 200 elektromechanische energieconverter. Hiermee wordt aangetoond dat ieder soort ultra-laagvermogen radioapparaat met kinetische energie kan worden gevoed.
 
De nieuwe 2,4 GHz familie omvat de volgende producten:
 
  • PTM 215ZE – 2,4 GHz drukknop-zendermodule. Mechanisch compatibel met de industriestandaard PTM 21x vormfactor.
  • PTM 535Z – 2,4 GHz radiozender-module, gecombineerd met de ECO 200 energieconverter. Heeft een kleinere vormfactor dan de PTM 215ZE.
  • TCM 515Z – Deze 2,4 GHz radiotransceiver met ESP3-interface maakt snelle integratie van EnOcean's 2,4-GHz-oplossingen in actuators, gateways and controllers mogelijk.

Denk eens aan de energie die we zouden kunnen besparen door in de hele wereld de bekende transformator, gong en lampje te vervangen door 2,4 GHz IoT-deurbellen met technologie van EnOcean — of zie ik nu iets over het hoofd?
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items