BeagleBone Green wordt draadloos

28 juni 2016, 11:59
BeagleBone Green wordt draadloos
BeagleBone Green wordt draadloos
Hoewel enigszins overschaduwd door het gigantische succes van de Raspberry Pi, kan BeagleBone nog steeds rekenen op een grote en trouwe aanhang. Volgens een recente enquête staat BeagleBone Black (BBB) derde op de lijst van meest populaire single-board computers, direct achter de Odroid-C2 en met de RPi ver vooraan. Vorig jaar werd de BeagleBone Green (BBG) geïntroduceerd en nu zijn draadloze broertje, de BBG Wireless, waarmee BeagleBone’s positie wordt versterkt. 

De BeagleBone Green (BBG) is een door Seeed Studio ontwikkelde BB-kloon. De BBG is gebaseerd op de BBB en beschikt over twee Grove System connectors (de ene als seriële poort en de andere voor I²C-apparaten), Seeed Studio’s standaard voor uitbreidings-boards. De voedingsconnector is vervangen door een USB-connector en de HDMI-connector is verdwenen om plaats te maken voor de Grove connectors.

De nieuwe BeagleBone Green Wireless (BBGW) staat zelfs nog verder af van de  BBB omdat ook de Ethernet connector is verwijderd. Deze is vervangen door draadloze verbindingsmogelijkheden (Wi-Fi and Bluetooth) hetgeen de BBGW prima geschikt maakt voor IoT-toepassingen.
 
 
Reacties worden ingeladen...
gerelateerde items