De vraag naar hoogopgeleide technici blijft fors toenemen. Vooral op hoger en wetenschappelijk beroepsniveau zijn er steeds meer moeilijk vervulbare vacatures. Heeft u als technicus nog geen hbo-getuigschrift? Dan is dit het moment om met een hbo-opleiding Technische informatica bij Hogeschool Dirksen te starten. De studenten van Hogeschool Dirksen maakten al tijdens hun hbo-studie stappen in hun carrière. 
 
Tijdens de studie leert u nieuwe kennis te vertalen naar praktijkgerichte oplossingen binnen uw organisatie. U wordt daarbij geholpen door kundige docenten en een persoonlijke coach.
 
Kies de route naar uw getuigschrift
Een reguliere hbo-opleiding duurt 4 jaar. Dit is voor veel technici te lang en niet te combineren met hun werk- en privéleven. De tweejarige Associate degree (Ad)-opleidingen van Hogeschool Dirksen bieden uitkomst.

Associate degree-opleidingen (2 jaar):
Associate degree Industriële automatisering 
Associate degree Duurzame installaties en systeemintegratie 
Associate degree ICT-telecom 

Heeft u de smaak te pakken met studeren en wilt u een volgende carrièrestap maken? De Bachelorstudies van Dirksen sluiten naadloos aan op de Associate degree studies, waardoor u aansluitend nog twee jaar hoeft te studeren om uw Bachelorgetuigschrift te behalen. Technici met veel ervaring in hun vakgebied kunnen vrijstellingen binnen het hbo-programma krijgen. Het resultaat hiervan is dat zij versneld hun Bachelorgetuigschrift behalen.

Bacheloropleidingen (4 jaar):
Bachelor Technische informatica - afstudeerrichting Industriële automatisering
Bachelor Technische informatica - afstudeerrichting Duurzame installaties en systeemintegratie
Bachelor Technische informatica - afstudeerrichting ICT-telecom
 
Persoonlijke intake
Op 8 september start Hogeschool Dirksen met de bovenstaande erkende hbo-opleidingen. Daarvoor ontmoeten zij u graag tijdens een persoonlijke en vrijblijvende intake. Zij maken het liefst – op veilige afstand - face-to-face kennis met u, maar het is vanwege de huidige omstandigheden ook mogelijk om online af te spreken. Tijdens de intake beantwoordt Dirksen al uw vragen over uw nieuwe studie. Na de intake weet u of:
  • de opleiding haalbaar voor u is, gekeken naar uw vooropleiding, competenties, motivatie en resultaten van de test;
  • uw voorkennis toereikend is of dat u eerst nog een toelatingstoets moet doen;
  • de studie voldoende aansluit op uw werk, zodat u het geleerde in de praktijk kunt brengen;
  • u eventueel recht op vrijstelling(en) hebt;
  • het studiemateriaal en de studiemethode u aanspreekt; 
  • u - of uw werkgever - de juiste investering doen.

Meld u aan voor een persoonlijke intake >

Ontvang de digitale brochure van Hogeschool Dirksen >